Кіровоградщина: сільський голова пішов на 3 термін після 3 підрахунків голосів і 3 судів (ВІДЕО)

Вчора, 15 листопада, під стінами Добровеличківського районного суду зібралося близько півсотні жителів Піщаного Броду (Добровеличківський район Кіровоградська область), які вимагали лише одного – чесних результатів виборів Піщанобрідського сільського голови. 8 годин судового процесу активісти провели в залі засідань, сподіваючись, що їхня присутність допоможе знайти істину. Проте судова система залишилася невблаганною, а істина не такою, як її бачать жителі Піщаного Броду –   в задоволенні позову Сергія Гладченка проти Піщанобрідської виборчої комісії, яка тричі перераховувала голоси, відмовлено. Варто зауважити, що комісія перераховувала бюлетені до тих пір, поки переможцем не став нині діючий сільський голова Сергій Мар’янов.

Читайте більше: Кіровоградщина: після третього підрахунку голосів на виборах змінився переможець

Як уже повідомляла Перша електронна газета, вибори Піщанобрідського сільського голови проходили, якщо можна так сказати, в три етапи. Після першого підрахунку голосів, у протоколі від 26 жовтня 2015 року зазначалось, що Сергій Гладченко переміг Сергія Мар’янова з різницею у 13 голосів. В ніч з 29 на 30 листопада відбувся перерахунок голосів (ініційований нібито жителями Піщаного Броду, які після виборів вирішили, що вибори пройшли з порушеннями) – різниця вже становила 1 голос. Але теж на користь Сергія Гладченка. Тоді ТВК взагалі назначила повторні вибори, оскільки зафіксувала 9% зіпсованих  бюлетеней.

Читайте більше: Кіровоградщина: через битву за 1 голос вибори визнали недійсними

За рішенням Дніпропетровського апеляційного суду 10 листопада відбувся третій перерахунок голосів. На цей раз вже остаточно і безповоротно переміг нині діючий Піщанобрідський Голова Сергій Мар’янов – обігнав Сергія Гладченка на 15 голосів.

Маючи дану інформацію та заслухавши більше 10 свідків, як з одного, так і з іншого боку, колегія суддів Добровеличківського районного суду (Валентин Цоток, Олена Кучеренко, Ігор Майстер – голова колегії) вирішила “не приймати як належні докази” покази свідків (членів ТВК і ДВК) зі сторони позивача, оскільки вони не були присутні при перерахунку голосів 10 листопада.

Основний доказ позивача – протокол про те, що на одній з виборчих дільниць Піщаного Броду кількість виборців між першим та третім підрахунком голосів збільшилася на 7 осіб – суд також не взяв до уваги, оскільки «він (протокол – ред.) не містить дати його складання».

Таким чином, Добровеличківський районний суд постановив відмовити у задоволенні позову Сергія Гладченка проти Піщанобрідської виборчої комісії та ухвалив залишити без розгляду позовну вимогу в частині визнання протиправних дій Піщанобрідської виборчої комісії по проведенню підрахунків голосів та встановленню результатів виборів Піщанобрідського сільського голови, проведених 25 жовтня 2015 року, оскільки позивачем пропущено встановлений законом термін звернення до суду.

На офіційному сайті ТВК вже розміщена інформація про те, що новим Піщанобрідським сільським головою визнано Сергія Мар’янова, нині діючого сільського голову, який займатиме цю посаду вже 3-ій термін. Нагадаємо, ще минулого тижня там було написано “Повторні вибори”.

Громада обурена, але опускати руки не збирається. «Громада взагалі в шоці. Ми хочемо звертатися у вищу раду суддів. В корупційний комітет, – говорить місцева активістка Галина Каліненкова. – Будемо їхати на Київ. Просто ми зараз звернемося до юриста, щоб він гарненько нам оформив скаргу. А завтра хочу зайти в ОВК, поговорю з ними. Бо так не можна – спочатку людина вигравала, а тепер у них то світло погане, то вони щось не добачили. А суд взагалі… Суд не хотів чути нікого. Суд знав, що він рішав».

Сьогодні, 15 листопада, на прес-конференції представник ОПОРи Зоя Лебідь та голова КВУ Володимир Гришко прокоментували ситуацію в Піщаному Броді.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар