Громадська рада «наїхала» на мера

Надвечір вчорашнього дня міський голова Світловодська Юрій Котенко у своєму кабінеті зустрівся з активістами Громадської ради при міськвиконкомі.

Формальний привід для зустрічі – звіт голови ГР Надії Мальцевої про перебіг наради, яку провів днем раніше у Кіровограді голова ОДА Андрій Ніколаєнко з головами громадських організацій області як своєрідний відгомін реалізації в регіонах завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики. Але, обмежившись двома-трьома реченнями з тієї наради, Мальцева, а за нею і решта, почали втамовувати «голод» особистого спілкування із світловодським градоначальником. Адже, як заявила голова ГР на прикладі Знам’янки, почерпнутому на нараді у голови ОДА, тамтешній мер буває на кожній щомісячній нараді тамтешньої ГР. І більш того – прислухається до її побажань та зауважень. Натомість Котенко «потішив» тутешню ГР особистою участю у її роботі лиш один-єдиний раз. Та й то – у 2012 році. Такий дефіцит спілкування, зазначали присутні призводить до ефекту «зіпсованого телефону» – чиновники, яких мер «командирує» на засідання ГР не доносять у повному обсязі інформації про те, що відбувалося на засіданнях. Або ж доносять, але голова ігнорує «глас народу».

[nggallery id=63]

Так чи інакше, продовжив тему член ГР Вадим Степанець, такий діалог «німого з глухим» вже призвів згортання реформування 5-ти міських ЖЕКів, яке вилилось у банальне створення на їхній базі двох комунальних підприємств на спрощеній системі оподаткування. А очолили їх наближені до влади депутати-регіонали, які до цього очолювали по ЖЕКу і робота яких викликала чимало нарікань та скарг. Ба, більше – при цих двох КП функціонують два ТОВ (не визначені виконкомом як надавачі комунальних послуг), з якими населення примушують укладати договори на утримання і обслуговування житлового фонду.

Не оминув Степанець і теми пільгових пасажирських автоперевезень, за які і влада, і перевізники отримали серйозний наганяй від директора Департаменту інфраструктури Кіровоградської ОДА Володимира Тоцького, коли він на останньому засіданні ГР 7 листопада довідався про те, що влада, уникаючи виконання 37 статті Закону України «Про пасажирські автоперевезення», замість необмеженої посадки пільговиків в автобуси, пустила для них пару-трійку так званих пільгових автобусів, а у звичайних – вони (пільговики) перевозяться не більше двох одночасно. Тоді він заборонив перевізникам порушувати даний закон і пригрозив їм комплексною перевіркою.

Та попри це, зауважив Степанець, все так і залишається без змін, створюючи додаткову соціальну напругу. А якби міський голова прислухався до компромісних пропозицій громадськості – нічого подібного б не сталося, переконаний Степанець…

Вислухавши практично мовчки усіх ораторів, міський голова, виправляючись, пообіцяв зустрічатися з громадськістю ледь не щотижня і по мірі можливості – враховувати її зауваження і пропозиції. Пообіцяв він розібратися і із своїм оточенням, заслухавши звіти своїх підлеглих та комунальних керівників на найближчий сесії міськради. Для деяких із них це буде останнє звітування, запевнив присутніх міський голова.

Віталій Асауленко, спеціально для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар