Стара тема на новий лад

Минулого тижня на сцені Кіровоградської обласної філармонії демонстрували свій акторський талант, неперевершену манеру гри дві відомі російські зірки – Народна артистка СРСР Галина Польських та Народний артист РФ Валентин Смірнітський. Вони привезли антрепризну виставу «Хочу купити вашого чоловіка».

Галина Польських зіграла роль дотепної дами, Валентин Смірнітський виступив в ролі невдалого чоловіка, а горе-покупця зіграла талановита актриса Ірина Жорж. У анонсі до вистави значилося: «Одного разу в родинний будинок заходить розлучниця і пропонує… продати їй невірного чоловіка. Як у цій, м’яко кажучи, неординарній ситуації діє обдурена дружина? Героїня комедії знаходить вельми оригінальний вихід зі становища».

П’єса Задорнова «Остання спроба» добре відома ще з дев’яностих років минулого століття. Сам автор зіграв головну роль в фільмі «Хочу вашого чоловіка». А потім твір знайшов своє втілення на сценах різних театрів. Антреприза московського театру «О’Кей» «живе» вже більше дванадцяти років. Головного героя незмінно грає Смірнітський, а актриси, що грали головну роль, змінюються: була Людмила Касаткіна, Наталія Варлєй, останні кілька років – Галина Польських.

Кіровоградський глядач сприйняв виставу на ура. Треба зазначити, що глядацький зал у філармонії був вельми вдячний: по-перше, аншлаг із приставними стільцями; по-друге, живе реагування на репліки героїв, оплески; по-третє, величезна кількість квітів наприкінці вистави.

Після дійства кіровоградці ділилися своїми враженнями. Майже усі говорили, що вистава актуальна і сьогодні. Валентин Смірнітський в одному з інтерв’ю стосовно актуальності комедії сказав: «П’єса написана в стилі гротескового фарсу. Там такий незвичайний любовний трикутник, але, тим не менш, ця історія дуже схожа на життя. Де б ми її ні показували – вона скрізь сприймається дуже жваво і актуально, скажімо так. Тим більше в наш час, коли все купується і продається, коли правлять бал гроші… Те, що відбувається на сцені дуже добре співпадає з сьогоднішнім днем».

Щоправда, задля осучаснення ситуації сума грошей, яку коханка пропонує дружині, значно змінилася: в оригіналі це було двадцять тисяч доларів, сьогодні – двісті тисяч. І фінал вистави такий, яким, напевно, його і хотіли б бачити глядачі: дружина вибачає чоловікові його зраду, і подружжя планує провести відпустку у Криму.

Олена Нікітіна, спеціально для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар