Звіт обранця

Сергій Кузьменко: «Темпів роботи не збавлятиму»

12 грудня народним депутатом від виборчого округу №103 було зареєстровано Сергія Анатолійовича Кузьменка. Йому віддали свої голоси майже 46 відсотків виборців, тобто більш ніж 36 тисяч людей. Сьогодні депутат знову звітує перед громадою Олександрійщини, Долинщини, Устинівщини та Петрівщини.

103-й – у парламенті: депутат у Раді

Народний депутат Сергій Кузьменко є членом Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин, а також членом груп з міжпарламентських зв’язків із Сполученими Штатами Америки, Російською Федерацією, Федеративною Республікою Німеччина, Грузією, Китайською Народною Республікою, Республікою Корея та Естонською Республікою.

Депутат саме від цього, 103-го, округу за результатами роботи у парламенті за півроку є одним з найактивніших представників Кіровоградщини у Верховній Раді. Він входить до списку тих небагатьох парламентарів, які беруть участь в кожному (!) засіданні парламенту.

Не тільки кількістю, але й якістю відвідувань засідань головного законотворчого органу країни Сергій Кузьменко доводить: виборці можуть не тільки сподіватися, а й отримувати захист на підтримку своїх інтересів на рівні парламенту. Першим же законопроектом його авторства є проект про внесення змін до Закону України «Про освіту» (у частині розміру виплат педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди за добросовісну працю, зразкове виконання службових обов’язків» №2413 від 27.02.2013 р.

« Я пішов назустріч профспілці педагогів, які звернулися до мене з проблемою: у законі передбачено, що коли вони йдуть у відпустку, то їм надається одноразова матеріальна допомога на оздоровлення у розмірі до одного окладу. Але якраз це саме ДО дає можливість чиновнику на місці самому визначати суму виплат. Тому й виходить на територіях той дисбаланс, який так обурює педагогів, – коли десь знаходять можливість виплатити повний оклад, а в іншому випадку – тільки третину … У зареєстрованому мною законопроекті чітко вказана виплата у розмірі ОДНОГО окладу, це, на моє переконання, буде цілком справедливо по відношенню до наших педагогів».

За цю ініціативу народний депутат Сергій Кузьменко отримав лист подяки Кіровоградської областної організації профспілки працівників освіти і науки України від імені 42 тисяч освітян Кіровоградщини.

До речі, розуміючи важливість сфери освіти для розвитку сучасної України, Сергій Кузьменко також підтримав звернення Кіровоградської обласної ради, Комітету ВРУ з питань науки і освіти, Комітету ВРУ з питань свободи слова і інформації при прийнятті Постанови Верховної Ради України щодо відзначення у 2013 році 95-ї річниці від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського.
Інший законопроект, який разом з групою депутатів розробив та подав депутат Сергій Кузьменко – «Про зелені насадження міст та інших населених пунктів» (№2625 від 22.03.2013 р.) Незаконне відведення земельних ділянок, зайнятих зелени¬ми насадженнями під будівництво; необґрунтоване знищення зелених насаджень (коли їх збереження було можливим) під час виконання будівельних чи інших робіт; засмічення, влаштування смітників на території зелених зон – ці проблеми, які для степової Кіровоградщини особливо актуальні, потрібно вирішувати на державному рівні, впевнений депутат.

Усього за півроку роботи у парламенті Сергій Кузьменко ініціював та взяв участь у створенні 8-ми законопроектів. Серед них, зокрема, документ, який має на меті вдосконалити правові основи відповідальності за жорстоке поводження з тваринами (№ 2915 від 23.04. 2013. «Про внесення змін до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження»). Окрім того, серед іншого депутат взяв участь у розробці законопроекту щодо боротьби з бракон’єрством, а також законопроекту Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2013 рік” щодо розвитку виноградарської, садівничої та хмелярської галузей (2335а від 18.06.2013 р.)
Останнім документом передбачено внести зміни до держбюджету, за якими кошти на їх розвиток повинні дорівнювати розміру надходжень від цієї галузі (зараз це співвідношення становить приблизно один до десяти).
Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про безпечність та якість харчових продуктів” (щодо вдосконалення правового порядку забезпечення безпечності та якості харчових продуктів)
(№ 2524а від 04.07.2013), серед авторів якого є Сергій Кузьменко, спрямований на те, щоб убезпечити громадян від наслідків безконтрольної діяльності виробників та реалізаторів продовольчої продукції. Простіше кажучи, щоб, купуючи продукти харчування, ми були впевнені у тому, що критичних наслідків для здоров’я не настане, в іншому разі порушник-винуватець неодмінно понесе сувору відповідальність.

Уся робота Сергія Кузьменка незмінно ґрунтується на соціальній складовій. Не виключення – й депутатські запити. Зокрема, він звернувся до уряду та його голови з проханням розглянути питання про те, щоб у держбюджеті на 2014 рік збільшити соціальну підтримку дітям війни.

Ще один запит народного депутата на адресу Кабміну стосувався критичної соціально – економічної ситуації на підприємствах буровугільного комплексу Олександрії. Розуміючи одну з найнагальніших проблем власного округу – долю буровугільного комплексу та працівників його підприємств, Сергій Кузьменко відразу після початку роботи у Верховній Раді звернувся з листом до прем’єр-Міністра України Миколи Азарова про допомогу з погашення заборгованості олександрійським шахтарям. Відновлення діяльності буровугільного комплексу, виплата працівникам заборгованості із заробітної плати – ці пункти Сергій Кузьменко записав до своєї передвиборчої програми. Й завдяки спільним зусиллям народного депутата та керівників області Сергія Ларіна та Андрія Ніколаєнка кошти для компенсації боргів із зарплатні працівникам буровугільного комплексу почали надходити. Окрім того, разом з керівництвом області Сергій Кузьменко бере активну участь у вирішенні подальшої долі Костянтинівського вугільного розрізу. Адже набуття цим об’єктом ефективного інвестора сприятиме відновленню та створенню нових робочих місць та значно збільшить платежі до місцевого бюджету. Отже, суттєво пожвавить розвиток території та зробить можливим вирішення тут багатьох соціальних проблем.

Депутатський запит Сергія Кузьменка щодо необґрунтованого підвищення цін та тарифів на комунальні послуги в Олександрії адресовано тому ж уряду, а також прокуророві Кіровоградської області…

За час роботи у Верховній Раді Сергієм Кузьменком були внесені пропозиції по об’єктах, які мають бути профінансовані у 2013 році за рахунок збільшених обсягів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. В результаті бюджетне фінансування в розмірі близько 3 мільйонів гривень передбачено на:

– Будівництво дитячого дошкільного закладу на 190 місць з топковою на газовому паливі по вул. Червоноамійській, 21 в смт НоваПрага Олександрійського району – 1022,6 тисяч гривень з державного бюджету;
– Капітальний ремонт покрівлі НВК «Долинська гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3» (перша черга) – 668,5тис.гривень з державного бюджету;
– Капітальний ремонт внутрішніх приміщень поліклініки на 850 відвідувань в день Міської лікарні №1, по вул. Діброви, 77 в м. Олександрії (2 та 5 поверхи)” 963,5 тисяч гривень з державного бюджету;
– Капітальний ремонт внутрішніх приміщень поліклініки на 1200 відвідувань в день за адресою вул. Семашка, 15 в м. Олександрія – 292,4 тисяч гривень з державного бюджету.
Ці пропозиції парламентар разом з головою ОДА Андрієм Ніколаєнком представляв у Кабміні. Тож інтереси округу обидві гілки влади відстоюють разом.

За сприяння народного депутата Сергія Кузьменка вже газифіковано село Рядове Ганнівської сільскої ради Петрівського району, де проживає 457 чоловік. Вартість будівництва склала більш ніж 530 тисяч гривень, протяжність газогону – 6,7 кілометри.

„Затишна оселя” – так називався один з розділів передвиборчої програми Сергія Кузьменка. Саме тут майбутній народний депутат передбачив, зокрема, газифікацію сіл Петрівського району, а також часткове бюджетне фінансування будівництва того ж розвідного газопроводу у смт Устинівка. Тож, як бачимо, й тут Сергій Кузьменко обіцянки свої виконує.

Парламент – на 103-му: депутат у окрузі

На окрузі працюють громадські приймальні народного депутата Сергія Кузьменка – в Олександрії та Долинській. З початку їх роботи сюди звернулося майже 350 жителів округу. За результатами звернень більше половини виборців отримали письмові роз’яснення та юридичні консультації щодо проблемних питань та відповіді про позитивне вирішення проблем, з якими вони зверталися до народного депутата. Більше половини звернень – про матеріальну допомогу, перш за все – на отримання лікування.

За перше півріччя 2013 року Сергій Кузьменко чотири рази особисто спілкувався з виборцями у своїх громадських приймальнях в Олександрії та Долинській: приймав скарги, прохання про працевлаштування, пропозиції по покращенню роботи транспорту, побажання про відновлення та відкриття нових дитячих та спортивних майданчиків, звернення про підтримку творчої молоді, а також пропозиції людей щодо змін до законодавства України.

Для Сергія Кузьменка немає дрібних та другорядних проблем, він готовий слухати й чути кожного, хто приходить по допомогу. Долинчанка Валентина Іллівна Гайдук – інвалід по зору, дитина війни. Під час президентського „Діалогу з країною” вона звернулася по допомогу: старенька взяла кредит, щоб оплатити вартісну операцію в офтальмологічній клініці. Коштами допоміг народний депутат…

Активно беручи участь в облаштуванні інфраструктури округу, він приймає участь у багатьох проектах цього напрямку. Зокрема – в облаштуванні проспекту Леніна в Олександрії, а також ремонті місцевих доріг.
Однією з найважливіших ініціатив народного депутата Сергія Кузьменка тут став поданий нещодавно, у кінці серпня, на розгляд Верховної Ради проект постанови „Про відновлення руху приміського електропоїзда №6331/6332 Олександрія – Вознесенськ – Олександрія”. Адже після скасування його Одеською залізницею електропоїзд сьогодні курсує, взагалі минаючи місто Олександрія. „При скороченні маршруту у 2011 році чиновники не вивчили ситуацію, не порадилися з місцевої владою та громадськістю. Зекономивши маршрут лише на 30 кілометрів, людей тим самим позбавили можливості потрапляти до обласного центра – Кіровограда зручно, швидко та вигідно. Наразі громадяни змушені користуватися автобусами, а це дорого, не надійно (особливо враховуючи стан доріг і зимовий період, завірюху), потребує набагато більше часу. За такої чиновницької політики подальший розвиток цієї території ускладнюється. Молодь все більше покидає місто, а соціальне невдоволення населення виросло в багато разів”, – апелює до колег-парламентарів Сергій Кузьменко. Тож прийняття цієї постанови найвищим законодавчим органом країни не тільки зніме одну з найболючіших проблем мешканців, а й стане гідним прикладом того, як депутат захищає інтереси власного округу.
Не тільки будні, а й свята не обходяться без участі депутата: за його сприяння відбулися святкові заходи до Дня незалежності в Олександрії та Устинівці…

Сергій Кузьменко традиційно підтримує місцеві спортивні та творчі колективи. Зокрема, спортивне товариство «Колос», спортивний клуб «Спарта – 17», спортивний клуб «Европа – кросс», військово-патріотичний клуб «Захист», а також колектив хору «Черемшина» ( сел.Димитрове БК), хореографічний колектив «Каприз» (м.Олександрія), хореографічний колектив «Александрит».
Нещодавно спортивну форму від Сергія Кузьменка отримала команда ветеранів спорту Долинського району. Тут, у селі Богданівка, до дня села, молоді та спорту теж було відкрито спортивний майданчик.
Серед турбот Сергія Кузьменка на окрузі традиційно залишаються соціальні об’єкти: дитячі садки, територіальні центри, школи… Зовсім недавно він, отримавши прохання про допомогу, взяв участь у фінансуванні облаштування внутрішнього туалету в Устинівській ЗОШ.

Народний депутат продовжує опікуватися територіальним центром Олександрійського району – завдяки його зусиллям тут зроблено сучасний ремонт. У центрі працює соціальне таксі, яке свого часу Сергій Кузьменко обіцяв району. Район має протяжність понад 100 км зі сходу на захід. Тож надання соціальної допомоги інвалідам та ветеранам війни та праці стало більш ефективним.

Системно та комплексно Сергій Кузьменко опікується питанням оздоровлення. В першу чергу – дітей: вже чотири роки поспіль за його підтримки (на умовах співфінансування) вихованці ДЮСШ «Колос» їздять до Криму – у Скадовськ та селище Стерегущє. А це – десь біля 60 хлопців та дівчат щоліта… Нинішнього року на оздоровлення дітей Сергій Кузьменко направив кошти матеріальної допомоги (близько 24 тисяч гривень), які за законом отримав на власні потреби у якості народного депутата.

У Долинському, як, втім, і в інших районах округу, Сергій Кузьменко активно підтримує й учасників бойових дій, яких урочисто вітав до свята Перемоги; військових, які отримали до Дня прикордонника ювілейні медалі; малечу, яка куштувала солодощі від депутата до Дня захисту дітей; багатодітні родини та обдарованих дітей, які теж отримують підтримку він Сергія Кузьменка…
Й це – лише окремі моменти, бо загалом така підтримка й турбота з боку народного депутата – серйозна та системна.

Багатофункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям відкрито у Протопопівці – один з найбільших населених пунктів Олександрійщини. До речі, кілька останніх років у районі це вже 4-й майданчик подібного типу. Відразу кілька подарунків презентував Сергій Кузьменко до Дня міста в Олександрії: якраз до свята тут було встановлено та відкрито два дитячих майданчики та сучасний, перший у місті роллердром.
Побудова спортивних та дитячих майданчиків теж є виконанням пунктів передвиборної програми народного депутата України Сергія Кузьменка. Тому люди впевнені: обіцяне Кузьменком буде виконано.

Щоб зробити цю допомогу системною, постійною, депутатом створюється благодійний фонд, де будуть працювати виконавчий орган і рада експертів – медиків, соціальних працівників, які б колегіально вирішували, кому, в яких розмірах і взагалі чи дійсно потрібна допомога. Щоб ця допомога діставалася насамперед людям, для яких це звернення – остання надія. Нардеп готовий віддавати сюди частину своїх доходів, але планує просити і бізнес про участь у цьому проекті.

Сергій Кузьменко: Починається новий парламентський сезон, тож попереду – багато планів щодо роботи на окрузі та нових законодавчих ініціатив. Обіцяю не збавляти темпів роботи ані у Верховній Раді, ані на окрузі. Як і раніше, буду відкритим для звернень та пропозицій, охоче розглядатиму актуальні та корисні спільні проекти. Та, звичайно, й надалі триматиму руку на пульсі життя нашого краю. Впевнений – спільними зусиллями ми зможемо вирішити багато проблем та зробити нашу малу батьківщину процвітаючою, безпечною та комфортною для життя.

Нагадаємо, Перша електронна започаткувала проект «Звіт обранця».

Його сенс — донести виборцям інформацію про РЕАЛЬНУ (підкріплену цифрами і фактами) допомогу депутатів своїм виборцям. У тому числі — із переліку обіцянок, даних ними під час передвиборчої агітації. Час обрано не випадково: осінь традиційно в українців асоціюється із порою підбиття підсумків урожаю.
Видання звертається до депутатів двох рівнів — народних і обласних — із пропозицією прозвітувати про свої досягнення, про свій «урожай». Формат пропонується найрізноманітніший: відео-сюжет, стаття, відео+стаття, стаття+фото, інтерв’ю+відео, інтерв’ю, аналітика тощо… Єдина вимога — цікава подача!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар