Куди зникла кіровоградська спецшкола №2?

У приміщенні колишньої Кіровоградської спеціальної загальноосвітньої школи № 2, що по вул. Колгоспній, від початку нинішнього навчального року функціонує приватний ВНЗ «Кіровоградський інститут державного та муніципального управління Класичного приватного університету».

Як пояснили Першій електронній в інституті, заклад створено 30 вересня 2011 року. Він є структурним підрозділом Класичного приватного університету (м. Запоріжжя). Донедавна у кіровоградському виші навчалися лише на заочній формі. Наразі у приміщенні по вул. Колгоспній навчаються студенти у 6 стаціонарних групах. Загальна їхня кількість (разом із заочниками) складає 300 осіб.

Вищий навчальний заклад здійснює підготовку юристів для підприємств, установ та організацій всіх форм власності, у тому числі органів державної влади, органів місцевого самоврядування, суду, адвокатури, прокуратури, юстиції, органів внутрішніх справ, консульських установ, податкової інспекції, митної служби, а також навчальних закладів та науково-дослідних установ. Основним суб’єктом науково-дослідницької діяльності в інституті є кафедра правознавства.

У КІДМУ зауважили, що виграли конкурс на право оренди приміщення колишньої спецшколи.

Цю інформацію підтвердила начальник управління власності та приватизації комунального майна КМР Ольга Щербина.

— Так, це не таємниця. Вони отримали право на оренду у результаті тендеру. Договір укладено у серпні нинішнього року, — зазначила Ольга Володимирівна. На питання про орендну плату вона готова відповісти лише після отримання офіційного запиту видання…

Куди ж поділися учні? Про це кореспондент Першої електронної запитав у начальника міського управління освіти Лариси Костенко. За її словами, причиною закриття спецшколи стала малокомплектність – було лише 5 класів. Усіх цих дітей перевели до ЗОШ №26 і №20.

Нагадаємо, народний депутат Анатолій Гриценко під час прес-конференції в Кіровограді 16 серпня 2011 року повідомив, що спеціальну загальноосвітню школу № 2 Кіровоградської міської ради не закрили завдяки його зверненню.

«Вдалося завдяки моєму зверненню уникнути закриття у Кіровограді спеціалізованої другої школи по вулиці Колгоспній – її хотіли фактично знищити. А там навчаються не прості діти, їх не можна розподілити в звичайні школи. Я написав листа на Табачника, на Ларіна. І хочу висловити шану за те, що губернатор відреагував оперативно, і зупинили цей процес. Сподіваюся – не призупинили, а зупинили. Саме так повинна реагувати влада і виправляти помилки. Тому я сподіваюся, що батьки і діти можуть бути спокійними, і навчальний процес розпочнеться першого вересня, як і треба, і ці діти із вадами здоров’я навчатимуться саме в тому середовищі, в якому вони і повинні навчатися», – сказав тоді Анатолій Гриценко.

Довідка. Школа заснована у вересні 1972 року. До 2005 року школа існувала як «спеціальна» як для дітей з вадами розвитку, так і для дітей із затримкою психічного розвитку. Потім школа функціонувала як спеціальна загальноосвітня для дітей із затримкою психічного розвитку.

Ігор Крушеніцький, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар