Проект «Звіт обранця»

Перша електронна започатковує проект «Звіт обранця».

Його сенс — донести виборцям інформацію про РЕАЛЬНУ (підкріплену цифрами і фактами) допомогу депутатів своїм виборцям. У тому числі — із переліку обіцянок, даних ними під час передвиборчої агітації. Час обрано не випадково: осінь традиційно в українців асоціюється із порою підбиття підсумків урожаю.

Видання звертається до депутатів двох рівнів — народних і обласних — із пропозицією прозвітувати про свої досягнення, про свій «урожай». Формат пропонується найрізноманітніший: відео-сюжет, стаття, відео+стаття, стаття+фото, інтерв’ю+відео, інтерв’ю, аналітика тощо… Єдина вимога — цікава подача!

Перший матеріал проекту «Звіт обранця» редакція Першої електронної подає від народного депутата Станіслава Березкіна (одномандатний округ №100: частина Кіровського та Ленінського районів Кіровограда, Бобринецький, Вільшанський, Добровеличківський, Кіровоградський, Компаніївський, Новоукраїнський райони, селище міського типу Нове Кіровоградської міськради).

Його «першість» обумовлена тим, що він є головою міжфракційного «земляцького» об’єднання «Кіровоградщина» (до нього входять народні депутати, які тим чи іншим чином пов’язані з областю чи її презентують).

У матеріалі йдеться про його здобутки в Новоукраїнському районі. Як пояснили в його прес-службі, саме ця територія обрана через те, що в мажоритарному окрузі №100 він є найбільшим за кількістю виборців. Неформальним же приводом для звітування став День міста Новоукраїнки.

***

«Ми зверталися до всіх, а вирішив наш депутат»

Наскільки народний обранець відповідає займаній посаді? Об’єктивно оцінити його роботу може лише виборець, той, хто віддав за нього свій голос. Пропонуємо вашій увазі відгуки жителів Новоукраїнки про діяльність народного депутата Станіслава Березкіна.

Міський голова Новоукраїнки Олександр Корінний перш за все відзначає, що упродовж останніх років місто отримало близько мільйона гривень на соціальні заклади. Мова про найболісніші проблеми, що не вирішувалися дуже довго. Тепер їх вдалося вирішити. Як народний депутат він допоміг отримати субвенцію з державного бюджету. За ці кошти замінили більше кілометра труб очисної системи та відремонтували водовід. Тож сьогодні люди в соціальних закладах працюють у нормальних умовах, бо замість заржавілих металевих поставили надійні пластикові труби.

Аналогічна проблема в місті була в мікрорайоні біля цукрового заводу — там постійно проривало каналізацію. На цей проект виділили більше ста тисяч гривень, усі роботи вже завершені. Крім цих проектів було дуже багато й інших, що стосуються районних закладів. Також місто відчуває постійну позабюджетну допомогу. Міський голова має на увазі дитячі майданчики, придбання необхідного обладнання для закладів соціальної сфери тощо.

Завідувач Новоукраїнського дошкільного навчального закладу №1 Яна Трубенко відзначає, що нещодавно через порив водоводу в дитсадку затопило підвал. Станіслав Березкін «вибив» місту кошти, щоб замінили труби, які йдуть повз будівлю ДНЗ. І тепер у нас завжди є вода. Крім цього, обранець допоміг відремонтувати підлогу в музичній залі.

Директор сільськогосподарського товариства «Рассвет», депутат обласної ради Микола Макодзеба:

— У місті треба було замінити близько двохсот метрів труб каналізації. У грошовому виразі це близько двохсот тисяч гривень. Ми зверталися й до обласної влади, й до районної, а вирішив усе наш народний депутат. Допоміг коштами, нині – чистота і порядок.

У нашому підприємстві три футбольні й три волейбольні команди. Ми збудували стадіон у селі Рівному, і коли його відкривали, Березкін теж не зостався осторонь, приїхали його представники, подарували нам цілу торбу м’ячів. Таких добрих справ можна назвати безліч.

Наталія Петренко, директор Новоукраїнської загальноосвітньої школи № 6:

— Коли люди обирають своїх представників у парламент, від них чекають якихось добрих справ. Нашому району пощастило, наші люди, я вважаю, зробили правильний вибір, проголосувавши за Станіслава Семеновича Березкіна. Як депутат міської ради, спілкуючись з мешканцями міста, я багато чула розповідей про те, як народний депутат допомагає людям. Як директор школи, я щаслива, що він не стоїть осторонь і шкільних проблем.

Директор нагадує, що її школа – найбільша в районі: у ній навчається 671 учень. За десять років директорства вона не пригадає такої уваги до навчального закладу. Торік тут відремонтували систему опалення й збудували нову котельню. Раніше батьки й учні чекали на зиму зі страхом. На третьому поверсі під час морозів температура ледь сягала семи градусів тепла! Після того, як ввели в дію нову котельню та систему опалення, температура нижче 18-19 градусів не опускається. Вчителі жартують, мовляв, відпала необхідність купувати теплі чобітки…

А нещодавно розпочався ще й ремонт спортивного залу. Три роки діти не мали де займатися спортом. Заняття з фізкультури проходили в актовій залі, яку тимчасово переоблаштували, або учні грали в класах у шахи. Підрядники обіцяють, що з грудня, діти зможуть проводити заняття в новій спортивній залі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар