Кропивничани “відвоювали” старий спортмайданчик, який намагалися зрізати на металобрухт

Учора, 12 червня, розгорівся скандал між мешканцями мікрорайону Арнаутове та директором місцевої школи. Причиною конфлікту стало рішення директора зрізати металеві конструкції старого спортивного майданчика на території НВО. Спеціальна комісія прийшла до висновку, що майданчик – відбув свій термін і став аварійним. Проте, завдяки небайдужості місцевих мешканців, знищення майданчика вдалося призупинити.

Про те, що на спортивному майданчику біля НВО № 33 зрізають металеві конструкції Першій електронній повідомив місцевий мешканець, батько учениці цієї школи Олександр Мельниченко.

На момент, коли люди виявили факт знесення спортмайданчика, там вже встигли зрізати декілька рукоходів та перила. На черзі були турніки та футбольні ворота. Проте мешканці Арнаутового, яких на заклик зібралося зо два десятки, не дозволили продовжувати знесення і викликали поліцію.

“Робітники, які зрізали елементи спортивного майданчика сказали, що виконують розпорядження директора школи. Сама ж директорка нічого з нами не обговорювала, ніхто з місцевих про такі її плани не знав. Крім того, вона відмовилася нам щось пояснювати, навіть коли один з батьків пішов до неї з поліцейським”, – розповіла Першій електронній голова квартального комітету, завідуюча місцевою бібліотекою Лариса Бардакова.

Місцеві розповіли, що хоч майданчик і побудований майже 40 років тому, його елементи міцні і не пошкоджені. Люди стурбовані тим, що дітей позбавляють чи не єдиного спортивного майданчика на мікрорайоні.

Але пізніше директорка НВО №33 Наталія Репецька все ж вийшла до людей у супроводі заступниці міського голови Наталії Дзюби та місцевого депутата Вадима Дриги.

Очільниця навчального закладу повідомила стурбованим мешканцям, що ці металеві конструкції знаходяться на балансі школи з 1983 року і вже віджили свій строк експлуатації.

“Це перш за все робиться заради безпеки дітей, тому що я не візьму на себе відповідальність за конструкції, які вже віджили свій строк використання”, – запевнила Наталія Репецька.

За її словами, списання і знесення цих конструкцій можливе лише з дозволу управління освіти. Небезпечними ці металеві рукоходи, турніки та футбольні ворота визнала спеціальна комісія до складу якої входять педагоги.

Також Наталія Репецька запевнила, що увесь процес списання відбувався згідно чинного законодавства. У подальшому цей метал планують здати на металобрухт, а виручені кошти через бухгалтерію надійдуть на рахунок навчального закладу.

Місцевих же обурив той факт, що до комісії, яка визнала майданчик небезпечним, входили вчитель музики, вчитель української мови та вихователь дитсадка. Зокрема, на думку мешканця Арнаутового Олександра Мельниченка, ці люди не мають відповідної фахової підготовки, аби робити висновки щодо ступеню зношеності металу. На думку ж місцевих, ці металеві конструкції досить міцні і ніяк не загрожують дітям.

У перепалку між директоркою та батьками дітей втрутилася заступниця міського голови Наталія Дзюба. Чиновниця повідомила, що незабаром на місці знесеного майданчика встановлять новий, більш безпечний і сучасний.

“Міська рада виділила кошти для того, щоб встановити на окрузі кожного депутата дитячі та спортивні майданчики. Ваш депутат напише клопотання про встановлення майданчика, ми зберемо вас, вислухаємо, який ви майданчик хочете бачити і сформуємо відповідну заявку. І дитячий, і спортивний майданчики у вас буде встановлено”, – пообіцяла Наталія Дзюба.

Проте активісти заявили, що знести ці конструкції можна і безпосередньо перед встановленням нового майданчика.

Наталя Дзюба пристала на цю вимогу людей і розпорядилася припинити знесення. Але директорка НВО №33 Наталія Репецька заявила, що не готова брати на себе відповідальність за ці конструкції і запевнила, що не підпише дозволи на проведення спортивних заходів на майданчику школи.

У результаті, робочим довелося вивантажити вже зрізані металеві конструкції з автомобіля. Місцеві мешканці “відвоювали” чи не єдиний у мікрорайоні майданчик, але до заміни на нові конструкції школярі можуть залишитися без спортивних свят.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар