Де відпочити на Кіровоградщині: три зупинки туристичного маршруту

Шукаючи місце для відпочинку, кожен обирає за смаком, комфортністю та фінансовими можливостями. Частіше вибір падає на інші міста та країни, але і у нас в області є де відпочити.

Наприклад, за даними сайту Департаменту культури і туризму ОДА на Кіровоградщині є 44  бази відпочинку, пансіонати та дитячі оздоровчі табори.

Минулого тижня департамент показав журналістам три бази відпочинку, аби продемонструвати, що на Кіровоградщині є з чого обрати місце відпочинку на будь-який смак.

У туристичному маршруті було три зупинки: рибальська база відпочинку «Золотий карась» розташована у с. Володимірівка Кіровоградського району, оздоровчий комплекс «Лісова пісня» у с. Оникієве Маловисківського району та туристично-розважальний комплекс хутір «Козацька долина» у с. Карбівка Добровеличківського району.

DSC_0186

Спокійна риболовля чи активний відпочинок у гучній компанії

Риболовля, як відомо, це релаксація, тиша і спокій. Але іноді веселіше порибалити у компанії веселих друзів. Але як все це поєднати? Влітку можна проводити час просто неба, але з приходом осені час задуматись про пошук комфортного будиночку на час відпочинку. Для цього існують бази відпочинку.

Рибацька база відпочинку «Золотий карась» розташована у с. Володимирівка Кіровоградського району. Для риболовлі є озеро. Також поряд – дубовий ліс.

Директор бази  Григорій Леонідович розповів про те, що вони пропонують своїм гостям:

«Для великих компаній тут є двоповерховий дерев’яний будинок, також будинок на двох. Окрім того, для відпочинку є зручні літні альтанки».

Тут можна зайнятися і активним відпочинком (зокрема, волейболом), влаштувати пікнік чи відсвяткувати новий рік.

Подалі від міської метушні

Аби втекти від міського шуму та буденної втоми, треба вибрати тихе місце подалі від метушні. Україна багата на оздоровчі комплекси, що розташовані в екологічно чистих зонах. І Кіровоградщина – не виключення.

Оздоровчий комплекс «Лісова пісня» знаходиться у с. Оникієве Маловисківського району. Цей комплекс був створений у радянські часи і там досі збереглася атмосфера тієї епохи.

Влітку тут діє дитячий табір, проте зараз маленьких гостей поменшало. Навколо табору – густий ліс із багаторічними деревами, неподалік знаходиться заповідник.

Директор Джига Валентина Петрівна каже:

«На території комплексу є дитячі майданчики. Взимку можна кататися на санчатах і лижах, влітку – погуляти по лісу. На відстані кілометру є ставок, який ми очистили і відновили».

Пікнік у самому центрі України

Пікнік у самому центрі України – місце, де можна забути про всі проблеми і насолодитися природою.

Знаходиться туристично-розважальний комплекс хутір «Козацька долина» у с. Карбівка, Добровеличківського району, неподалік географічного центру України.

Екскурсовод хутору розповідає, що місце для комплексу було обрано не випадково, адже поряд знаходиться ліс, де є можливість полювання.

«Також у нас є хатина-музей, якій виповнилося цієї осені 100 років».

Традиційний український стиль з європейським присмаком: побілені хатки, зі справжньою очеретяною стріхою, невеличкі дерев’яні віконця з закругленими шибками, всюди стрижена зелена трава. В якості музейних експонатів – різноманітні старовинні приладдя для посіву та обробки землі, молотьби борошна. Особлива атмосфера й у столітній хаті-музеї: традиційна піч, старовинне люстерко, величезні скрині та ліжка. На території комплексу також є ставок, де плавають білі лебеді, поруч «причесаний» ліс та простора зелена галявина, на якій пасуться вівці. На території знайшлось місце і для зоопарку. Місцевими мешканцями тут є: страуси, лами, голуби, носухи, олені, кабанчики і навіть дикобраз. Окрім того, є готель та окремий мисливський дім, тож тут можна залишитись надовго.

Звісно, ці три місцини – лише частина туристичної структури нашої області. Прекрасні краєвиди Кіровоградщини спотворюються розбитими дорогами, де наразі проводяться ремонтні роботи. Коли всі ці справи буде завершено, можливо, мешканці області переглянуть критерії вибору місця для відпочинку і перестануть літати у інші країни.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар