Лайфхак від кропивницького мандрівника: як подорожувати безкоштовно

Подорожувати Європою – не таке же й дороге задоволення, якщо мати голову на плечах, знати визначення слова “автостоп” та пам’ятати про основні правила. Більшість молодих людей довгий час не наважується на таке і придумують масу відмовок: страшно, небезпечно, ненадійно, некомфортно і так далі. А поїхати автостопом по Європі з України дуже легко. Один із мандрівників Володимир Дедей поділився з Першою електронною основними правилами дешевих подорожей Європою.

“Повірте, якщо ви хоч раз спробуєте так їздити, потім не зможете зупинитися. Тому відкидайте сумніви і страхи, і плануйте подорож з урахуванням автостопу”, – каже Володимир Дедей і розповідає про основні правила поведінки за кордоном.

Перш за все, необхідно визначитись з маршрутом. Проаналізувати дороги – автобани, на яких швидкість руху та трафік машин буде більший, однак стоп заборонений, можливий лише на заправках. На національних та регіональних трасах потік машин менший, зате стопити можна у будь-якому місці, що не порушує ПДР.

14803079_1784736008431304_470617374_o

Ось список того, що обов’язково потрібно взяти з собою, якщо ви відправляєтеся в подорож:

1. Документи і гроші;
2. Дорожню аптечку (бинт, зеленку, перекис водню, аспірин, анальгін, антибіотики, що-небудь від розладу кишково-шлункового тракту);
3. Засоби особистої гігієни;
4. Воду і продукти, які довго зберігаються (шоколад, сухофрукти, горіхи, галети, каші, макарони, консерви);
5. Ліхтарик;
6. Смартфон з оффлайн картами;
7. Дощовик.
8. Каремат, спальник і намет;
9. Сірники або газовий пальник;
10. Посуд: каструльку, миску, ложку, кружку, ніж.
11. Найголовніше – мізки в голові. Ними варто частіше користуватись????, ніж усим іншим.

Лайфхаки:

1. Краще стопити на заправках і розмовляти безпосередньо з водієм, звичайно, якщо розумієте мову. Так існує більша вірогідність, що він вас не проігнорує. Окрім того, ви маєте час, щоб вмовити взяти вас з собою.

14876175_1787548211483417_1129504809_o
2. Заправки – це райські куточки для пілігрімів. Там є безкоштовний Wi-Fi, розетки, місця для відпочинку, (часто безкоштовний) туалет та душ. Якщо ж заправка цілодобова – там можна навіть переночувати. Персонал завжди здатен дати гарячу воду.
3. Фастфуди (KFC, McDonald’s, Burger King) володіють тими ж перевагами, що і автозаправні станції. А ще на них часто обладнані автомати з безкоштовними напоями, 5-7 видів, які дозволяють наливати в необмеженій кількості.
4. У безлічі магазинів та супермаркетів існує практика залишати в контейнерах їжу, яка ще тиждень, а то і місяць придатна для вживання. Крім того, навіть маленькі крамнички можуть віддати їжу, яку не продали за день. Особливо це стосується свіжої випічки.
5. У великих містах можна знайти благодійні організації, які допоможуть з харчуванням, ночівлею, зв’язком, а іноді і грошима. Також там є контейнери з гуманітарним одягом.
6. Далекобійники. Особливо, якщо це земляки. Вони з радістю допомагають. Однак, варто бути обережним та поважати їх право на відпочинок. Грюкати в дверцята машини, коли на вікнах зачинені штори – моветон.
7. Під час таких подорожей треба бути комунікабельними, чемними та привітними. У світі багато людей, які можуть вам допомогти в абсолютно різних питаннях, варто лише звернутися до них.

14894601_1787545871483651_424624797_o

І наостанок. Для любителів погратися у “зайчиків”. Або ж для тих, хто вимушений їхати потягом безкоштовно остання порада від кропивницьких мандрівників.

“Цей метод ми однозначно не рекомендуємо, але якщо виникла необхідність – проїзд «зайцями» в регіональних потягах на території Франції та Італії. Справа в тому, що кондуктори в таких поїздах практично не трапляються і вірогідність бути пійманим майже відсутня. Пересуватись потягами вищого класу, наприклад «Інтерсіті», важче. Провідник за проїзд без квитка висаджує на найближчій зупинці і виписує штраф. Втім, і цього боятись не потрібно, адже штраф можна не оплачувати – квитанцію не висилають за територію країни”.

14859457_1787554554816116_1400481579_o

Як хлопці проїхали Європою майже безкоштовно та чого начила їх подорож дивіться у рубриці “Від PERSHої особи”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар