Ціни на Кіровоградщині знову зросли

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом січня-березня 2016 року ціни на Кіровоградщині зросли в середньому на 2,8%. Подешевшав лише алкоголь і тютюн.  

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,8%. Найбільше (на 9,1–8,7%) подорожчали фрукти, продукти переробки зернових, овочі. На 6,5–1% підвищилися ціни на олію соняшникову, масло, кисломолочну продукцію, сири, оливкову олію, кондитерські вироби з борошна, маргарин, сметану, безалкогольні напої, рибу та продукти з риби, хліб, молоко, кондитерські вироби з цукру, макаронні вироби. Водночас
на 43,7% подешевшали яйця; на 7,6–1,4% знизилися ціни на сало, цукор, рис, шоколад, м’ясо та м’ясопродукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися на 2,5%, що пов’язано зі здешевленням тютюнових виробів на 5,3%. У той же час ціни на  алкогольні напої зросли на 3,2%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,9% відбулося в основному за рахунок підвищення цін (тарифів) на електроенергію (на 25,2%), водопостачання та каналізацію (на 8,2%), оренду житла (на 8%).

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 3,3% за рахунок подорожчання амбулаторних послуг (на 5,3%) та фармацевтичної продукції (на 4,6%).

Ціни у сфері відпочинку та культури зросли на 4,8% в основному через подорожчання туристичних послуг на 28,9%.

Підвищення цін на транспорт (на 0,8%) відбулося, головним чином за рахунок подорожчання автомобілів на 3,7%, транспортних послуг – на 0,7%. Разом з тим на 0,6% знизились ціни на паливо та мастила.

Подорожчання послуг освіти на 10,2% спричинено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 27,1%.

Головне управління статистики у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар