Кіровоградщина утримує майже 15 тис. безробітних

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ситуація на ринку праці Кіровоградської області характеризується постійним попитом на фахівців (4,2%), на кваліфікованих робітників з інструментом (12,8%), на робітників з обслуговування, експлуатації і  контролювання   за   роботою  технологічного  устаткування,   складання   устаткування і машин (38,6%) та на працівників сфери торгівлі і послуг (10,7%).

Станом  на  01 квітня  2016  року  в   центрах   зайнятості  області було зареєстровано  20,4 тис. безробітних   громадян, з  яких 55,2% складали  жінки, 39,0% – молодь  віком до 35 років, 32,2% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, кожен другий безробітний належав до сільських мешканців.

У січні-березні 2016 року статус безробітного мали 29,0 тис. осіб, з них отримали статус безробітного безпосередньо в березні 2,0 тис. осіб.

За сприяння служби зайнятості у січні-березні поточного року міськрайонними та районними центрами зайнятості працевлаштовано 4,5 тис. безробітних громадян.

Станом на 01 квітня 2016 року кількість вакансій у базі даних центрів зайнятості області становила 2,7 тис. од.

У  середньому  на одну  вакансію  претендувало  8  осіб, у  тому  числі серед професіоналів – 6 осіб, серед кваліфікованих робітників з інструментом – 5 осіб, серед фахівців – 14 осіб, серед працівників торгівлі і сфери послуг – 12 осіб, серед технічних службовців – 17 осіб, серед робітників з  обслуговування технологічного  устаткування – 4 особи, серед  громадян  без спеціальної підготовки – 12 осіб, а також серед кваліфікованих  робітників   сільського  господарства – 5 осіб.

Станом на 01 квітня поточного року 14,9 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.

Прес-служба Кіровоградського ОЦЗ  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар