Ринок праці Кіровоградщини: кого бракує роботодавцям?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ситуація на ринку праці Кіровоградської області характеризується постійним попитом на фахівців (11%), на кваліфікованих робітників з інструментом (13%), на робітників з обслуговування, експлуатації і  контролювання   за   роботою  технологічного  устаткування,   складання   устаткування   та  машин (14%), на професіоналів і на працівників сфери торгівлі та послуг (по 19%).

Станом  на  01 грудня  2015  року  на   обліку   в   центрах   зайнятості  області перебувало  18,4 тис. безробітних   громадян, з  яких 57,8% складали  жінки, 40,5% – молодь  віком до 35 років, 32,5% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, майже кожен третій безробітний належав до сільських мешканців.

У січні-листопаді 2015 року статус безробітного мали 50,3 тис. осіб, з них отримали статус безробітного безпосередньо в листопаді місяці 4,6 тис. осіб.

За сприяння служби зайнятості у січні-листопаді поточного року міськрайонними та районними центрами зайнятості працевлаштовано 16,7 тис. безробітних громадян. Рівень  працевлаштування  безробітних  громадян становив 33,1%.

Брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру –11,5 тис. осіб, зокрема у громадських роботах – 5,1 тис. осіб. Рівень залучення безробітних громадян до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру склав 22,9%.

Проходили професійне навчання за направленням центрів служби зайнятості – 6,9 тис. осіб, рівень охоплення професійним навчанням становив 13,8%.

Протягом  січня-листопада 2015 року ваучер на навчання та підвищення кваліфікації отримали 55 осіб.

Станом на 01 грудня 2015 року кількість вакансій у базі даних центрів зайнятості області становила 0,9 тис.

У  середньому  на одну  вакансію  претендувало  22  особи, у  тому  числі серед професіоналів – 7 осіб, серед кваліфікованих робітників з інструментом – 15 осіб, серед фахівців – 16 осіб, серед працівників торгівлі і сфери послуг – 22 особи, серед робітників з  обслуговування технологічного  устаткування –  26 осіб, серед технічних службовців – 31 особа, серед  громадян  без спеціальної підготовки –  35 осіб, а також серед кваліфікованих  робітників   сільського  господарства – 62 особи.

Станом на 01 грудня поточного року 13,0 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.

За останніми оприлюдненими даними Державної служби статистики України, рівень безробіття населення віком 15-70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці у Кіровоградській області, збільшився з 9,8% (за I півріччя 2014 р.) до 10,9% економічно активного населення (за I півріччя 2015 р.).

Інформацію підготовлено відділом статистики  та  прогнозування  Кіровоградського обласного центру зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар