На Кіровоградщині офіційно зареєстровано 1199 безробітних переселенці

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Станом на 16 листопада 2015 року до центрів зайнятості Кіровоградської області по допомогу в працевлаштуванні звернулася 1199 осіб з числа громадян, які переселяються з АР Крим, Донецької і Луганської областей.

Про це Першій електронній розповіла Юлія Андрєєва, заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості.

За її словами, переселенцям, які звернулися до центрів зайнятості, було надано такі послуги:

надано статус безробітного – 806 особам;

призначено виплату допомоги по безробіттю – 740 особам;

працевлаштовано на постійні робочі місця – 348 осіб,

призначено одноразову допомогу по безробіттю для започаткування власної справи – 14 особам.

Крім того, для забезпечення тимчасової зайнятості безробітних організовуються громадські та інші роботи тимчасового характеру, у яких уже взяли участь 257 осіб та ще 78 були направленні на проходження професійного навчання.

Нагадамо, центри зайнятості області організовують свою роботу щодо сприяння в працевлаштуванні громадянам, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції на Кіровоградщину, шляхом надання соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, бажань, інтересів та ситуації, що склалася на регіональному ринку праці.

Зокрема, це підбір підходящої роботи; професійна орієнтація; організація професійного навчання та перенавчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці; сприяння в започаткуванні власного бізнесу; залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також інформаційні та консультаційні послуги тощо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар